Home » Blog » Loopauto baby vanaf welke leeftijd?

Loopauto baby vanaf welke leeftijd?

  oopauto baby vanaf welke leeftijd

  Een baby loopauto is erg leuk om mee te spelen en het is ook nog eens een uitstekend hulpmiddel dat je kindje helpt bij het leren lopen. Maar vanaf wanneer kan je een loopauto baby aanschaffen? En ga je voor een loopauto baby met duwstang, een loopauto van hout of een loopauto met geluid? Wij vertellen je wat je moet weten als je een loopauto voor je baby aan wilt schaffen.

  Wat is een baby loopauto?

  De baby loopauto is niet-gemotoriseerd en beschikt over vier wielen. Je kleintje zit met de beentjes aan de zijkanten van de loopauto of op een stoeltje in de auto, en heeft de voetjes op de grond. Je kindje kan de loopauto in beweging brengen door een loopbeweging te maken. Net als een echte auto is het speelgoed voorzien van een rond stuurwiel, zodat je zoontje of dochter bochten kan maken. Een loopauto voor baby met duwstang is een karretje waar je kindje zich aan vast kan houden tijdens het lopen. Vaak zijn dit multifunctionele wagentjes, met bijvoorbeeld een blokkendoos of speelgoed er aan vast.

  Voordelen van een loopauto voor je baby

  Je baby weet zich vast te vermaken met zijn of haar eigen loopauto. Het is stoer speelgoed waarmee de wereld van je kindje weer wat groter wordt. Daarnaast helpt het wagentje je kleintje om zijn of haar kracht en motoriek te oefenen. Het afzetten met de voetjes en het voortbewegen van de auto zorgt ervoor dat je kleintje meer kracht in de beentjes ontwikkelt. Ook wordt direct de loopmotoriek getraind en het sturen draagt bij aan de ontwikkeling van de grove motoriek van de armen. Er zijn allerlei gave modellen, waardoor er altijd wel een loopauto te vinden is die je kindje aanspreekt. Van een toffe brandweer loopauto tot een Mercedes loopauto, een BMW loopauto tot een Fisher Price loopauto of loopauto met geluid.

  Een loopauto baby 1 jaar is erg leuk om cadeau te doen aan je eigen kind, je neefje of nichtje of het kindje van goede vrienden voor de eerste verjaardag. Ook voor jezelf als ouder kan de loopauto erg praktisch zijn. Zo kan je kindje mee op de loopauto als je een boodschapje gaat doen wanneer hij het rijden onder controle heeft. Sommige loopauto’s zijn voorzien van een duwstang aan de achterkant, zodat je de auto zelf voort kan duwen. Als je kind goed kan blijven zitten, is dit een leuke variatie op de kinderwagen of buggy.

  Wanneer een loopauto kopen?

  Een baby loopauto is geschikt voor jouw kleintje zodra je kind met zijn voeten op de grond komt als hij op het zadel zit en zelf kan staan. In de meeste gevallen is dit tussen de 9 en 12 maanden. Een loopauto baby 1 jaar is dan ook een erg populair cadeau. In het begin zet je kindje zich misschien met allebei de beentjes tegelijk af, maar op den duur krijgt hij of zij de loopbeweging onder de knie. De balans van je kind hoeft nog niet optimaal te zijn op een loopauto, want de vier wielen zorgen voor stabiliteit. Vaak zit je kind op een breed blok, waardoor het wagentje niet snel omkantelt. Door de stabiliteit van de loopauto, is dit speelgoed sneller geschikt voor je kleintje dan een loopfiets of een loopkar. Voor een loopkar moet je kindje al een paar stappen kunnen zetten, niet teveel met de buik naar voren leunen, zijwaarts kunnen stappen, zich kunnen optrekken en zijn evenwicht kunnen bewaren. Dit hulpmiddel wordt daardoor vaak tussen de 10 tot 14 maanden ingezet.

  Over het algemeen zijn loopauto’s er voor kinderen tot een jaar of 3. Er wordt het meest gezocht naar loopauto baby 1 jaar en loopauto 2 jaar. Is de motoriek van jouw kind nog verder ontwikkeld? Dan kan je de loopauto vervangen door een trapauto. Deze kan er hetzelfde uitzien als de loopauto maar is voorzien van trappers en een trapmechanisme. De meeste kinderen begrijpen in de loop van hun derde jaar hoe trappers werken.

  Loopauto baby meisje

  Ben jij op zoek naar een roze loopauto of loopauto van hout voor jouw kleine meid? Je hebt de keuze uit heel veel gave exemplaren. Zo kan je dochter goed haar grove motoriek oefenen en lekker het huis of de tuin ontdekken. Vind direct jouw loopauto baby meisje in ons uitgebreide assortiment.

  Loopauto baby jongen

  Een stoere Mercedes loopauto, een BMW loopauto of een kleurrijke Fisher Price loopauto, voor de jongens hebben wij heel veel mooie loopauto’s in onze collectie. Een loopauto baby jongen versnelt de loop ontwikkeling van je zoontje en zorgt ervoor dat je kleintje in vrijheid kan rond lopen en spelen waar hij wilt in huis.

  Vele soorten loopauto’s

  Er zijn oneindig veel soorten loopauto’s waar je uit kunt kiezen voor kinderen van 1, 2 of 3 jaar. Van houten en plastic loopauto’s tot een metalen retro loopauto: de keuze is aan jou. Ga bijvoorbeeld voor een stoere loopauto die matcht met je eigen auto, zoals een Mercedes loopauto of BMW loopauto. Retro loopauto’s zijn ook erg populair. Maak een selectie op basis van de leeftijd van het kindje, zoals loopauto 2 jaar, en kijk welk model het beste past bij de smaak en voorkeuren van je kleintje. Een roze loopauto of brandweer loopauto, met of zonder geluid, waar je kindje met de beentjes in of naast zit, het is er allemaal!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *